Pirogger med oksekød

Yndlingsmadpakken

Opskrift

Når der skal lidt ekstra luksus med i madpakkerne hjemme hos os, vil drengene gerne have disse pirogger med. De kan spises kolde eller lune, hvis der er adgang til en microovn.

Fyldet kan variere, i denne opskrift har jeg brugt oksekød.

pirogger med oksekød

Pirogger med oksekød

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer

Ingredienser
  

Dej

  • 25 gr gær
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • 40 gr smør smeltet
  • 1 tsk salt
  • 500 gr mel

Oksekødsfyld

  • 1 stk løg finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 350 gr hakket oksekød
  • 3 stk gulerod revet
  • ½ stk squash revet
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 140 gr tomatpure
  • 1 ps revet ost
  • salt, peber 6 worchestersauce
  • 1 stk æg sammenpisket til pensling

Sådan gør du
 

Dej

  • Lun mælken og rør gæren ud deri
  • Tilsæt honning og derefter salt, smør og hvedemel lidt ad gange
  • Ælt til du har en blød og smidig dej
  • Lad dejen hæve 45-60 min tildækket på køkkebordet

Fyld

  • Sauter løg i olien i et par minutter og tilsæt oksekødet
  • Når oksekødet er brunet af tilsættes gulerod, squash, hvidløg, tomatpure, spidskommen og paprika
  • Lad det hele småsimre under låg i ca. 30 minutter
  • Smag til med salt, peber og worchestersauce.
  • Hvis der er for meget væske i, tag da låget af og lad simre ind til væsken er fordampet

Samling af piroggerne

  • Del dejen i 14 lige store stykker
  • Rul til runde boller og lad hvile et par minutter
  • Bollerne rulles flade til runde cirkler med kagerullen
  • Kom en klat fyld på midt og luk cirklen til en halvcirkel
  • Brug en gaffel til at lukke dejen hele vejen rundt
  • Sæt piroggerne på en bageplade og lad dem efterhæve i 15 minutter
  • Pensl med sammenpisket æg
  • Bag ved 175° i 12-16 minutter
%d bloggers like this: