Bagværk

Brød, boller & andre lækkerier med gær og surdej

Jeg elsker at bage – det kan ikke siges tydligere og mere klart end det. Og jeg bager så ofte tiden tillader det ofte også mere end vi kan nå at spise – desværre… Duften af nybagt bagværk der spreder sig fra køkkenet og ud i resten af huset er for mig magisk og emmer af hygge.

Bagværk er mange ting og jeg eksperimenterer gerne, derfor har jeg også altid bageenzymer i køkkenskuffen og hvor har der været brugt mange af dem i min jagt på den perfekte opskrift på hjemmebagte, sprøde, luftige og snakkende rundstykker som man får ved den lokale bager (ikke bake-off brødet fra det lokale supermarked men rundstykket fra den “rigtige” bager.

Mine opskrifter spænder over skønne koldthævede surdejsboller, theboller, rugbrød, gulerodsbrud, rundstykker, croissanter & alt det ander der falder der ind i mellem. 

Nogle gange lykkes mit bagværk ikke og det er ofte i de situationer hvor det har været forhastet – stress og jag forplanter sig til dejen. Så er det op på hesten igen og når roen sænker sig og jeg lader bagværket komme med sine terapeutiske kvalifikationer opnår jeg de mest fanstastiske og fascinerende resultater i køkkenet.

Noget bliver bagt på almindelig bageplade, andet på mine elskede hulplader og noget helt tredje på mit nuerhvervede bagestål som jeg lige lære at kende. Jeg er heldig at have en ovn med damp, hvilket jeg også bruger ofte når jeg bager, det giver en fantastisk krumme.

Her får du nogle af families yndlingsopskrifter på brød, boller og andet lækkert nybagt bagværk.

SURDEJSBOLLER
KOLDTHÆVEDE SURDEJSBOLLER
gulerodsboller
GULERODSBRUD
fødselsdagsboller
FØDSELSDAGSBOLLER
RUNDSTYKKER
croissanter
CROISSANTER
pizzadej
PIZZADEJ
FRANSKBRØD
rugbrød
RUGBRØD
pizzasnegle
PIZZASNEGLE
bløde tacos
BLØDE TACOS
Pull-apart brød
PULL-APART HVIDLØGSBRØD
hot cross buns
HOT CROSS BUNS
pølsehorn
PØLSEHORN
pitabrød
PITABRØD
små fletbrød
SMÅ FLETBRØD
naanbrød
NAANBRØD
hvidløgsbrød
HVIDLØGSBRØD
påskereder - søde påskebrød
SØDE BRØD
gulerodsflutes
GULERODSFLUTES
%d bloggers like this: