Fødselsdagsboller

Must have på fødselsdagsbordet

Opskrift

Fødselsdagsboller har altid været en tradition i vores hjem. Store, bløde, vamsede fødselsdagsboller med smør… Børnene vil allerhelst have dem til morgenmad og til fejringen med familien, men denne opskrift har jeg endnu ikke formået at lave til om morgenen, da jeg ikke er ret god til at stå tidligt op 🙂

Bollerne er også et hit på en kold dag sammen med en kop varm kakako eller bare til en af de dage hvor man har lyst til en helt hvid bolle med masser af smør… Tak til min kære svigermor for opskriften

fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

De lækreste, bløde boller til enhver lejlighed - perfekte til fødselsdagen
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Bagværk, fødslesdag, frokost, Morgenmad
Antal 36 stk

Ingredienser
  

  • 2 pk Gær
  • 100 gr Sukker
  • 100 gr Margarine
  • 2 stk Æg
  • 1 stk salt
  • 2 kop Vand Kan dobles
  • 1 kop Mælk Kan dobles
  • 1 kg Mel

Sådan gør du
 

  • Gøres opløses i sukker
  • Mælk, vand og smeltet margarine tilsættes
  • Æg tilsættes
  • Salt tilsættes
  • Mel tilsættes og dejen æltes grundigt igennem
  • Dejen hæver overdækket i 30 min
  • Bollernes formes og virkes op
  • Pensles med fortyndet æggevask
  • Bages ved 220° varmluft
  • Afkøles på rist
%d bloggers like this: