Hvidløgsbrød

Lækre og snaskede hvidløgsbrød
Opskrift

Denne opskrift giver nogle fantastiske hvidløgsbrød. Jeg har lavet et som et mere klassisk hvidløgsbrød, hvor hvidløgssmøret er puttet ned i revner skåret i brødet.

Og jeg har lavet et flettet hvidløgsbrød, hvor hvidløgssmøret smøres på en udrullet dej, som efterfølgende skæres i tre pølser og flettes. Det flettede brød er mere let og luftigt i krummen end det almindelige brød.

hvidløgsbrød

Hvidløgsflutes

Forb. tid 30 minutter
Hævetid 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Ret Bagværk, Tilbehør
Antal 2 stk

Ingredienser
  

  • 4 dl vand
  • 10 gr gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 50 gr fuldkornshvedemel
  • 450 gr hvedemel

Hvidløgssmør

  • 100 gr smør stuetemperatur
  • 1 fed hvidløg presset
  • 5 spsk persille finthakket

Sådan gør du
 

Hvidløgssmør

  • Smør røres sammen med hvidløg og hakket persille
  • fordel hvidløgssmørret i to rulle og læg i køleskabet

Dejen

  • Rør gær ud i vandet og rør honning og 50 gr groft mel i
  • Tilsæt herefter salt og hvedemel lidt ad gangen
  • Ælt til dejen er blød og smidig
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i 3-4 timer overdækket
  • Tag den ene rulle hvidløgssmør ud af køleskabet en halv times tid før dejen er færdighævet

Formning af flutes/brød

  • Del dejen i to lige store stykker
  • Det ene stykke strækker du og former til et flute og lægger på bagepladen med bagepapir
  • Det andet stykke rulles ud til en rektangel og det stuetempererede hvidløgssmør fordeles på dejen.
  • Rul til en aflang roulade
  • Skær rouladen op på midten så du får to lange stykker dej, lad dejen sidde sammen i den ene ende
  • Sno de to lange stykker dej til et snoet flutes
  • Tænd ovnen på 225° varmluft og pensl de to brød med sammenpisket æg
  • Bag i 15-18 minutter
  • Lad brødene afkøle lidt på en rist
  • Tag det brød der ikke er snoet og skær dybe riller i og skær tilsvarende mængde skiver af den sidste hvidløgsrulle. Læg skiverne ned i rillerne i brødet og bag ved 180° i 10 minutter til smørret er smeltet
%d bloggers like this: