Hvidløgsbrød
Lækre og snaskede hvidløgsbrød
Opskrift
Denne opskrift giver nogle fantastiske hvidløgsbrød. Jeg har lavet et som et mere klassisk hvidløgsbrød, hvor hvidløgssmøret er puttet ned i revner skåret i brødet.
Og jeg har lavet et flettet hvidløgsbrød, hvor hvidløgssmøret smøres på en udrullet dej, som efterfølgende skæres i tre pølser og flettes. Det flettede brød er mere let og luftigt i krummen end det almindelige brød.

Hvidløgsflutes
Forb. tid 30 minutter min
Hævetid 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 30 minutter min
Ret Bagværk, Tilbehør
Antal 2 stk
Ingredienser
- 4 dl vand
- 10 gr gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk honning
- 50 gr fuldkornshvedemel
- 450 gr hvedemel
Hvidløgssmør
- 100 gr smør stuetemperatur
- 1 fed hvidløg presset
- 5 spsk persille finthakket
Sådan gør du
Hvidløgssmør
- Smør røres sammen med hvidløg og hakket persille
- fordel hvidløgssmørret i to rulle og læg i køleskabet
Dejen
- Rør gær ud i vandet og rør honning og 50 gr groft mel i
- Tilsæt herefter salt og hvedemel lidt ad gangen
- Ælt til dejen er blød og smidig
- Lad dejen hæve på køkkenbordet i 3-4 timer overdækket
- Tag den ene rulle hvidløgssmør ud af køleskabet en halv times tid før dejen er færdighævet
Formning af flutes/brød
- Del dejen i to lige store stykker
- Det ene stykke strækker du og former til et flute og lægger på bagepladen med bagepapir
- Det andet stykke rulles ud til en rektangel og det stuetempererede hvidløgssmør fordeles på dejen.
- Rul til en aflang roulade
- Skær rouladen op på midten så du får to lange stykker dej, lad dejen sidde sammen i den ene ende
- Sno de to lange stykker dej til et snoet flutes
- Tænd ovnen på 225° varmluft og pensl de to brød med sammenpisket æg
- Bag i 15-18 minutter
- Lad brødene afkøle lidt på en rist
- Tag det brød der ikke er snoet og skær dybe riller i og skær tilsvarende mængde skiver af den sidste hvidløgsrulle. Læg skiverne ned i rillerne i brødet og bag ved 180° i 10 minutter til smørret er smeltet