Pitabrød
Lækre hjemmelavede brødlommer 🙂
Opskrift
Jeg elsker pitabrød, store brødlommer der kan fyldes med alt muligt godt og lækkert fyld.
Pitabrød er nemme at lave og jeg synes selv det er fantastisk at se hvordan de helt flade brød pludselig rejser sig og bliver til store balloner i ovnen.
Brødene bliver bedst på bagestål men kan sagtens bages på en almindelig bageplade. Lad da bagepladen varme op sammen med ovnen.

Pitabrød
Forb. tid 2 timer t 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Ret aftensmad, Bagværk
Antal 10 stk
Udstyr
- Røremaskine
- Bagestål
Ingredienser
- 400 gr vand
- 25 gr gær
- 575 gr hvedemel
- 7 gr salt
- 5 gr sukker
- 10 gr olivenolie
Sådan gør du
- Rør gær ud i det kolde vand i røremaskinen
- bland mel, sukker og salt sammen i en anden skål
- Bland melet i vandet og tilsæt olie
- Æt dejen sammen den bliver fast
- Hæld dejen ud på bordet og virk den op til en stram kugle
- Lav hæva ca 1 time til dobbeltstørrelse overdækket med husholdningsfilm og viskestykke
- Virk dejen op igen vær sparsom med melet
- Del i 8-10 stykker afhængig af den størrelse du ønsker på pitabrødene
- Tril til boller og lad hvile i 15 minutter
- Rul ud til ca ½cm tykkelse og lad hæve 15 min
- Tænd ovnen på 250° varmluft
- Rul en gang mere til ½cm tykkelse og lad hæve i 10 minutter
- Bedste resultat opnåes ved at bage på bagestål men har du ikke det kan de også bages på bageplade med bagepapir. Bag 4-5 minutter
- Afkøl med fugtigt viskestykke over sig