Gulerodsbrud

Bastians madpakke-favorit

Opskrift

Store og svampede gulerodsbrud fyldt med gulerødder og solsikkefrø er et sikkert hit hjemme hos os. Vores søn Bastian især elsker dem lunet og med et tykt lag tandsmør.

De bliver spist til morgenmaden,  kommer med i madpakken og er gode til eftermiddagssnacken efter skole. De holder sig lækre og bløde i flere dage og kan fryses. Fra fryseren bliver de som nybagte hvis de bliver lunet lidt i ovnen eller ristet på brødristeren, hvis man er til en lidt mere sprød skorpe.

gulerodsboller

Svampede gulerodsbrud

Svampede og bløde gulerodsboller med solsikkekerner - et sikkert hit
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Bagværk, frokost, madpakken, Morgenmad, Tilbehør
Antal 12

Ingredienser
  

  • 3 dl Kærnemælk
  • 1 dl Vand
  • 50 gr Gær
  • 2 spsk Sukker
  • 1,5 tsk Salt
  • 1 stk Æg
  • 1 dl Raps- eller solsikkeolie
  • 700 gr Hvedemel
  • 180 gr Gulerødder
  • 100 gr Solsikkekerner

Til pensling

  • 1 stk Æg

Sådan gør du
 

  • Riv gulerødderne og sæt til side
  • Lun kærnemælken, tilsæt vand og opløs gæren deri
  • Sammenpisk æg og tilsæt sammen med olie, salt og sukker
  • TIlsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Dejen må godt være lidt klistret
  • Sæt dejen til hævning overdækket med et fugtigt viskestykke 1 time
  • Drys lidt mel på bordet og hæld dejen forsigtigt ud af skålen
  • Vej bollerne af til 100 gr pr. stk
  • Tril bollerne runde, brug eventuelt lidt mel hvis de klistrer for meget
  • Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, der skal være et par centimeters mellemrum
  • Bollerne skal efterhæve 40 min.
  • Bollerne pensles forsigtigt med sammenpisket æg
  • Bages ved 200° varmluft i 10-15 min afhængig af din ovn
  • Afkøl efter bagning
%d bloggers like this: