Små fletbrød

Hyggelige og lækre små fletbrød
Opskrift

Disse små fletbrød er blevet en ny yndlingsspise blandt mine drenge. De kan spises som tilbehør til supper, lasagne, gryderetter og meget andet. Men de er også supergode med smør og/eller pålæg på.

De er en perfekt kombination af det bløde inden i og det lidt sprøde uden på samtidig med at smagen er fantastisk.

små fletbrød

Små fletbrød

Hævetid 45 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • dl vand lunkent
  • 25 gr gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 75 gr fint speltmel
  • 185 gr hvedemel
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 50 gr smør blødt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i det lunkne vand
  • Tilsæt sukker. salt, speltmel og hevedemelet (det meste)
  • Ælt (helst) på røremaskine i 5 min
  • Tilsæt smør og olie lidt ad gange og ælt igen ca 5 min
  • Tilsæt det sidste mel hvis dejen er for klistret
  • Hæv lunt og tildækket med husholdsningsfilm i 15 min.
  • Drys bord med mel og hæld dejen ud
  • Del dejen i 12 lige store stykker
  • Del hvert stykke dej i 3 og tril til tynde ruller ca 12 cm lange
  • Samle de 3 stykker og flet fortsæt til du har lavet alle brødene
  • Sæt brødene på en bageplade med bagepapir og eftehæv i 30 minutter
  • Tænd ovnen på 225°
  • Pensl brødene med sammenpisket æg
  • Bag i ovnen i 12 minutter
  • Afkøl på rist og server
%d bloggers like this: