Pirogger med oksekød
Yndlingsmadpakken
Opskrift
Når der skal lidt ekstra luksus med i madpakkerne hjemme hos os, vil drengene gerne have disse pirogger med. De kan spises kolde eller lune, hvis der er adgang til en microovn.
Fyldet kan variere, i denne opskrift har jeg brugt oksekød.
Pirogger med oksekød
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Ingredienser
Dej
- 25 gr gær
- 3 dl mælk
- 1 spsk honning
- 40 gr smør smeltet
- 1 tsk salt
- 500 gr mel
Oksekødsfyld
- 1 stk løg finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 350 gr hakket oksekød
- 3 stk gulerod revet
- ½ stk squash revet
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk spidskommen stødt
- 140 gr tomatpure
- 1 ps revet ost
- salt, peber 6 worchestersauce
- 1 stk æg sammenpisket til pensling
Sådan gør du
Dej
- Lun mælken og rør gæren ud deri
- Tilsæt honning og derefter salt, smør og hvedemel lidt ad gange
- Ælt til du har en blød og smidig dej
- Lad dejen hæve 45-60 min tildækket på køkkebordet
Fyld
- Sauter løg i olien i et par minutter og tilsæt oksekødet
- Når oksekødet er brunet af tilsættes gulerod, squash, hvidløg, tomatpure, spidskommen og paprika
- Lad det hele småsimre under låg i ca. 30 minutter
- Smag til med salt, peber og worchestersauce.
- Hvis der er for meget væske i, tag da låget af og lad simre ind til væsken er fordampet
Samling af piroggerne
- Del dejen i 14 lige store stykker
- Rul til runde boller og lad hvile et par minutter
- Bollerne rulles flade til runde cirkler med kagerullen
- Kom en klat fyld på midt og luk cirklen til en halvcirkel
- Brug en gaffel til at lukke dejen hele vejen rundt
- Sæt piroggerne på en bageplade og lad dem efterhæve i 15 minutter
- Pensl med sammenpisket æg
- Bag ved 175° i 12-16 minutter