Gulerodsflutes
Endnu en madpakke -favorit
opskrift
Med tre drenge bliver det til mange madpakker i løbet af en uge og indimellem skal der ske noget nyt ellers kommer de fyldte madkasser med hjem fra skole. Disse gulerodsflutes er en ny tilføjelse i vores madpakke-bageri og det er en opskrift Xander har haft med hjem fra madkundsskab. De smager fantastiske og mætter dejligt da de både indeholder gulerødder, solsikkekerner og grahamsmel.
Det eneste problem er at de bliver spist alt for hurtigt 🙂
Gulerodsflutes
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 35 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Ret Bagværk, frokost, madpakken
Antal 10 stk
Ingredienser
- 125 gr gulerødder revet
- 25 gr gær
- 2 dl vand lillefingervarmt
- 1 spsk sukker
- 2 spsk olie
- 100 gr grahamsmel
- ½ dl solsikkekerner
- ½ tsk salt
- 400 gr hvedemel
- vand til pensling
Sådan gør du
- Skræl og riv gulerødderne
- Opløs gær i det lune vand
- Tilsæt sukker og olie og rør sammen
- Tilsæt grahamsmel, gulerødder, solsikkekerner og salt og rør godt sammen
- Tilsæt hvedemel og ælt godt sammen
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 min
- Tænd ovnen på 200° varmluft
- Del dejen i 8-12 stykker afhængig af ønsket størrelse (jeg laver 10 stk) og form dem til små flutes
- Lad flutes hæve tildækket på bagepladen i 15 minutter
- Pensl med vand og drys eventuelt med solsikkekerner
- Bag i 15-20 minutter afhængig af ovn