Gulerodskage
En drøm af en gulerodskage
Opskrift
Denne gulerodskage kender jeg som “Birthes gulerodskage”. Jeg har fået opskriften af en kær kollega som har fået den af en der hedder Birthe. Kagen er helt igennem fantastisk og den følger mig i tykt og tyndt.
Har man gulerødder liggende der er ved at være lidt triste og kedelige har man den perfekte anledning til at lave denne skønne gulerodskage. Opskriften er egentlig med 50 gr valnødder men jeg kan bedst lide den ude. Kagen er god med og uden glasur.
Gulerodskage
Svampet og lækker gulerodskage
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Dessert, eftermiddagshygge, kage, Snack
Antal 12 stk
Ingredienser
- 175 gr Hvedemel
- 200 gr Brun farin
- 225 gr Gulerødder
- 2 stk Æg
- 1,75 dl Vegetabilsk olie Jeg bruger rapsolie
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- ½ tsk Salt
- 2 tsk Kardemomme
- 2 tsk Vaniljepulver
- 2 tsk Kanel
Glasur
- 200 gr Flødeost neutral
- 100 gr Flormelis
- 100 gr Smør stuetemperatur
Sådan gør du
- Bland alle tørre ingredienser
- Pisk æg og olie og bland det i
- Riv gulerødder og bland i
- Bages i smurt springform eller som muffins i muffinforme ved 175° 40-45 min
- Hold øje med kagen, da tiden afhænger af din ovn
- Bager du muffins afkortes bagetiden til 15 - 20 min
Glasur
- Pisk smør og flomelis let og luftigt
- Vend smøreosten i
- Smør på kagen