Vaniljeis

Som dessert, som snack, som hvornår
Opskrift

Denne vaniljeis kan bruges som basis til et hav af desserter. Den smager fantastisk som den er eventuelt serveret med et par vafler eller lignende.

Den kan dog også piftes op med alverdens smagsvarianter og sættes sammen med andre vidunderlige dessertelementer som brownie, karamel og tilsvarende.

En is lavet på fløde er noget helt særligt for mig og giver en ekstra nydelse. Smag selv..

vaniljeis

Vaniljeis

Fantastisk vaniljeis
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Dessert
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk vaniljestang
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 6 stk æggeblommer
  • 150 gr flormelis

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen og opvarm den i mælk og fløde under omrøring
  • Tag af varmen lige inden det når kogepunktet
  • Pisk æggeblommer og flormelis til æggesnaps i en anden gryde
  • Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen og hæld den over æggesnapsen mens du pisker
  • Opvarm cremen til den tykner
  • Afkøl cremen helt, gerne til næste dag
  • Kør cremen i ismaskinen eller frys i fryseren hvor du rører isen igennem hver time i ca. 3 timer
%d bloggers like this: