Jordbæris
Søde jordbær rørt med sukker og fløde
Opskrift
Lav selv jordbæris med friske jordbær og fløde. Et sæsonnen ikke til friske danske jordbær kan frosne også bruges.
Vi er generelt glade for is hjemme hos os, men favoritsmagene variere, Bastian er feks meget begejstre for jordbæris mens Xander helst vil have vaniljeis når ikke lige de kan vælge min hjemmelavede bananis på kondenseret mælk.
Denne opskrift er fantastisk og nem at lave.
Jordbæris
Skøn smagsfuld jordbæris
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 minutter min
Ret Dessert
Antal 1 portion
Ingredienser
- 500 gr jordbær rensede
- 150 gr sukker
- 1 stk vaniljestang
- 5 stk æggeblommer
- 2 dl sødmælk
- 4 dl piskefløde
Sådan gør du
- Flæk vaniljekornene og skrab alle kornene ud
- Den tomme vaniljestang, halvdelen af sukkeret og jordbærene kommes i en gryde og koges op
- Lad det simre til sukkeret er smeltet, rør indimellem
- Blend jordbærpureen med en stavblender og si igennem en sigte for at frasortere jordbærkernerne
- Rør vaniljekorn sammen med resten af sukkeret og bland med æggeblommerne
- Pisk til en luftig æggesnaps
- Bland jordbærmos med fløde og mælk og vend det i æggemassen. Sæt blandingen på køl gerne i nogle timer eller til dagen efter hvis tiden tillader det
- Kør jordbærmassen i ismaskinen
- Uden ismaskine puttes ismassen i en beholder der er stor nok til at der kan røres rundt og sættes i fryseren. Rør i isen hver time ind til du ikke længere kan røre rundt
- Herefter kommes isen i en beholder og sættes i fryseren i mindst to timer inden den skal spises