Verdensbedste fastelavnsboller

Favoritopskriften på fastelavnsboller til dato

Opskrift

Fastelavnsboller er en tradition som jeg altid har holdt meget af, og de her er verdens bedste fastelavnsboller. Mine fastelavnsbolle favoritter har altid være lukkede fastelavnsboller med vaniljecreme og marmelade.

Jeg har over de seneste år eksperimenteret mere med forskellige udgaver af fastelavnsboller og er blevet mere fortrolig med wienerdej og vandbakkelse som heldigvis også kan fyldes med lækkert snask 🙂

verdens bedste fastelavnsboller

Fastelavnsboller

De til dato bedste fastelavnsboller
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Bagværk, eftermiddagshygge, tradtion
Køkken Dansk
Antal 36 stk

Ingredienser
  

Vaniljecreme

  • 1 stk vaniljestang
  • 3,5 dl mælk
  • 4 stk æggeblommer
  • 100 gr sukker
  • 30 gr maizena

Dej

  • 250 gr smør eller margarine
  • ½ liter mælk
  • 75 gr gær
  • 75 gr sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 stk æg
  • 950 gr hvedemel ca.

Diverse

  • 1 glas bagefast marmelade
  • flormelis til pynt
  • mælk til pensling

Sådan gør du
 

Start med vaniljecremen

  • Bring mælken i kog sammen med den flækkede vaniljestang hvor kornene er skrabet ud
  • Pisk æggeblommer sammen med sukkeret i en anden skål
  • Sigt maizenan i og bland uden at piske
  • Hæld den kogende mælk i æggeblandingen mens du pisker
  • Hæld det hele tilbage i gryden og bring det i kog mens du stadig pisker
  • Lad cremen koge mildt et par minummter under kraftig piskning
  • Hæld cremen over i en skål og dæk med husholdningsfilm. Det er vigtigt at filmen kommer helt tæt på overfladen, så der ikke dannes skorpe på cremen
  • Lad vaniljecremen afkøle helt

Dejen

  • Smelt smør og hæld i røreskålen.
  • Tilsæt mælken og lad blandingen blive håndvarm inden gæren tilsættes
  • Tilsæt sukker, salt og æg og derefter melet lidt ad gangen
  • Kør minimum 10 minutter på røremaskinen indtil dejen slipper siderne. Dejen vil være lidt klistret
  • Dejen hæver tildækket 30 min et lunt sted
  • Rul dejen ud i 3-4 mm tykkelse og skær ud i 12x12 cm firkanter
  • Læg fyld på
  • Saml hjørnerne og træk midten af hver side op og sørg for at nulre det godt sammen
  • Vend fastelavnsbollen om og tril som når du triller almindelige boller
  • Sæt på bageplade med god mellemrum
  • Lav en fordybning midt på hver bolle, de hjælper til at fylde ikke flyder ud
  • Hæv et lunt sted under fugtigt viskestykke i 45 min.
  • Opvarm ovnen til 240° almindelig ovn
  • Pensl fastelavnsbollerne med mælk og bag i ca. 12 minutter
  • Køl af under fugtigt viskestykke
  • Pynt som du har lyst til
%d bloggers like this: