Citronsandkage
Syrlig og lækker sandkage fra glemmekassen
Opskrift
Citronsandkage – en kage jeg ikke vidste ville komme på min favoritliste. Puha den er god. Den smager sødt og syrligt i en perfekt kombination. Den er nem at lave og passer til mange lejligheder.
Den er blevet et must have på påskebordet i vores familie og jeg bager gerne to med det samme, da kagen lynhurtigt forsvinder og kun efterlader spor af glasuren på kagefadet.
Citronsandkage
Frisk og lækker sandkage
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Dessert, eftermiddagshygge, kage, Snack
Antal 8 stk
Udstyr
- Lille brødform (25x10 cm)
Ingredienser
Kagen
- 115 gr smør
- 225 gr sukker
- 2 stk æg
- 1½ stk usprøjtet citron
- 190 gr hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 1/4 del kærnemælk
Citronglasur
- ½ stk citron
- 150 gr flormelis
P
- 75 gr blåbær
- 75 gr kirsebær kan udelades
Sådan gør du
Kagen
- Tænd ovnen på 180° og læg bagepapir i brødformen
- Pisk sukker og smør sammen til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt ind i mellem
- Riv citronskallen fint og pres citronsaften. Rør i dejen
- Si og bland bagepulver, hvedemel og salt i en anden skål og rør det i dejen skiftevis med kærnemælken
- Fordel dejen i formen og bag i ovnen 40-45 minutter.
- Afkøl på en rist
Glasur
- Pres citronen og bland saften med flormelis. Smør på kagen når den er helt afkølet
Pynt
- Fordel bærene oven på glasuren