Påskekyllinger – makronsmåkager

Skru op for påskehyggen og bag din bordpynt..
Opskrift

Disse påskekyllinge makronkager smager fantastisk og er super hyggelige på påskebordet.

Som ekstra bonus er de dejligt nemme at lave og børnene elsker dem.

Her har du en oplagt mulighed for at bage dit bordpynt til påskebordet eller lave søde spiselige bordkort.

påskekyllinger

Påskekyllinger - makronsmåkager

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 14 minutter
Samlet tid 34 minutter
Ret småkager
Antal 48 stk

Ingredienser
  

  • 225 gr mel
  • 300 gr sukker
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 125 gr bagemargarine blødt
  • 2 stk æggeblommer
  • 1 tsk gul frugtfarve
  • glasur af flormelis, æggehvide, gul, rød og sort farve

Sådan gør du
 

  • Mel, hjortetaksalt og sukker blandes i en bunke på køkkenbordet
  • Margarinen lægges oven på og hakkes i småstykker
  • Når margarinen er blandet godt med melet æltes de to æggeblommer i sammen med den gule frugtfarve
  • Dejen samles og rulles til to pølser
  • Skør pølserne i stykker af 10 gr og 5 gr og tril dem til kugler. Så har du til krop og hoved
  • Tryk kuglerne lidt flade (1 cm i højden) og læg dem tæt sammen på bagepapir, så vokser kuglerne sammen i ovnen. Der skal være god afstand mellem kyllingerne på bagepladen
  • Varm ovnen til 175° almindelig ovn
  • Bag kagerne i 14 minutter
  • Klargør imens glasuren så du er klar til at pynte med øjne, næb og fødder
  • Opbevar småkagerne i en tætsluttende kagedåse
%d bloggers like this: