Stjerneskud
Lækkert og perfekt til påskebordet...
Opskrift
Dette stjerneskud har det hele. Dit yndlignsrugbrød eller franskbrød i bunden med lidt smør og lidt grøn salat på. Herpå den frisk- og sprødstegte fisk topppet med frisk og lækker dressing, rejer og asparges, Pynt med agurk og dild samt en citronbåd. Yummi..
Lige inden servering drysses med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Velbekomme…
Stjerneskud
Velsmagende stjerneskud der kan laves med hjemmelavede fileter eller fiskefileter fra frost.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret aftensmad, frokost
Antal 4 personer
Ingredienser
- 4 skiver brød Franskbrød eller rugbrød
Hjemmelavede fileter
- 8 stk rødspættefilet
- 1 spsk hvedemel
- 50 gr rasp
- 1 stk æg
- 1 spsk smør til stegning
- 1 spsk olivenolie til stegning
- 0,5 dl hvidvin
- salt
- peber
Topping
- 100 gr rejer
- 100 gr rogn kan udelades
- asparges friske eller på dåse
- agurk
- 1 stk citron skåret i både
- 2 håndfulde dild
Dressing
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk tomatpuré
- 1 stk citron saften fra den
- 1 knivspids sød paprika
- 1 spsk røget paprika kan udelades
- salt
- frisk kværnet peber
Sådan gør du
Dressing
- Rør creme fraiche, mayonnaise og puré godt sammen
- Smag til med salt, peber, citronsaft og paprika
- Stil på køl
Stegt rødspættefilet
- Dup fileterne tørre med køkkenrulle
- Drys med lidt mel og i sammenpisket æg og derefter i rasp, salt og peber
- Steg på pande i smør og olie
Dampet rødspættefilet (til luksus udgaven)
- Krydr 4 rødspættefileter med salt og peber og rul sammen. Anret i lille fad og overhæld med hvidvin
- Damp i ovn ved 175° i 10-15 min.
Fiskefilet fra frost
- Tilbered efter anvisning på posen
Anretning
- Læg en skive godt franskbrød eller rugbrød på en tallerken og smør med lidt smør.
- Anret grøn salat, fiskefileterne, dressing, rejer, asparges, rogn, agurk, citronbåd og dild
- Drys med salt og peber inden servering