Naanbrød

Lige til at dyppe i yndlingsretten
Opskrift

Disse hjemmelavede naanbrød er skønne, lidt seje og fantastiske til din yndlingsret.

De kan laves på panden eller på et bagestål og kan krydres med eller drysses med lige dem man har lyst til.

Disse er drysset med lidt salt efter de er blevet bagt.

naanbrød

Naanbrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 2 timer
Ret aftensmad, Hovedret, Tilbehør
Køkken Indisk
Antal 12 stk

Udstyr

  • Bagestål

Ingredienser
  

  • 20 gr gær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 dl græsk yoghurt 2%
  • 100 gr hvid fuldkornshvedemel
  • 450 gr hvedemel
  • 100 gr klaret smør

Sådan gør du
 

  • Opløs gær i vandet
  • Tilsæt sukker, salt, yoghurt og fuldkornshvedemel
  • tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt grundigt
  • dæk dejen med viskestykke og lad hæve i 2 timer
  • Kom smørret i en gryde og smelt ved svag varme
  • Tag smøret af varmen og sæt til side, når der er er dannet hvidt bundfald sies det fra
  • Del dejen i 12 stykker og rul meget tyndt ud
  • Bag på bagestål ved 240° eller steg dem på en pande i lidt klaret smør
  • Tag brødet ud af ovnen eller af panden og pensl med lidt smør og drys med salt eller nigella frø
%d bloggers like this: