Koldthævede surdejsboller
Bagværk når det er bedst
Opskrift
Disse surdejsboller er min go-to opskrift hvis jeg ønsker at lave friskbagte morgenboller og tiden og humøret ikke lige er til de mere tidskrævende og avancerede rundstykker.
Denne opskrift giver nogle helt igennem fantastiske sprøde boller og jeg evigt taknemmelig for at jeg måtte få opskriften af min rigtig gode veninde.
Opskriften er nem men kræver dog en surdej og allerbedst en køkkenmaskine at køre dejen på, da det udvikler den bedste glutenstruktur i dejen.

Verdens bedste koldthævede surdejsboller
Ønsker du en opskrift der virker hver gang og som sikrer at du let har friskbagte morgenboller, er svaret her.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Bagværk
Køkken Italiensk
Antal 10
Udstyr
- Køkkenmaskine til æltning
Ingredienser
- 1 dl Surdej
- 5 gr Gær
- 4,5 dl Koldt vand
- 1 spsk Salt
- 100 gr Rugmel
- 500 gr Hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær i det kolde vand sammen med surdejen
- Tilsæt salt, rugmel og hvedemel
- Rør dejen til den slipper kanterne på sålen, det tager typisk 8-12 min
- Overdæk dejen med vitawrap og sæt i køleskabet natten over
- Tænd ovnen på 240 grader varmluft
- Tag dejen ud af køleskabet og hæld til olivenolie på bordet. Lad dejen glide fra skålen og ned på bordet. Brug dejskærer til at forme grove morgenstykker og placer på bageplade.Du kan bruge en almindelig bageplade med bagepapir eller en hulplade eller et bagestål.
- Bag i forvarmet ovn 12-14 min