Rundstykker
Som bageren laver dem
Opskrift
Jeg har eksperimenteret længe med at lave hjemmelavede rundstykker og min kære familie har tykket sig igennem mange seje og småkedelige rundstykker, men det er slut nu…
Endelige har jeg fundet opskriften på friskbagte, hjemmelavede rundstykker der bliver sprøde, lækre, snakkende og smager som var det bageren der havde lavet dem.
Den eneste ulempe er, at det er en tidskrævende process og jeg skal tidligt op hvis vi skal have friske rundstykker til morgenmad, men nogle gange er det også bare helt ok
Rundstykker
Sprøde, lækre og smagsfulde rundstykker som fra bageren
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 18 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t 18 minutter min
Ret Bagværk, Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 15 stk
Udstyr
- Bageenzymer
- Røremaskine
- Hulplade
Ingredienser
Fordej - laves dagen før
- 200 gr mel
- 4 gr gær
- 6 gr bageenzymer
- 2 gr olie
- ½ dl lunket vand
Rundstykkedejen
- 500 gr mel
- 20 gr gær
- 27 gr bageenzymer
- 10 gr olie
- 75 gr fordej den du lavede i går
- 1 helt æg
- 250 ml vand
Sådan gør du
Fordej
- Laves dagen før du skal bage rundstykkerne
- Rør alle ingredienser sammen og opbevar i lufttæt beholder i køleskabet
Dejen
- Røg gær ud i vandet
- Kom de resterende ingredienser i røremaskinen og ælt 7 min
- Dejen skal gerne have en temperatur på 27°
- Hæld dejen ud på bordet og lad den hvile 20 minutter
- Virk derefter dejen op til en stram kugle
- Dejen hviler nu overdækket med husholdningsfilm i 20-60 minutter
- Del dejen i 15 stykker og virk dem runde
- Pensl med vand og dyb i birkes
- Prik overfladen med en gaffel
- Stil rundstykkerne på din hulplade
- Her skal de hæve i 2 timer overdækket med fugtigt klæde til mindst dobbeltstørrelse. Det er vigtigt at klædet ikke rører rundstykkerne så du må lave en anordning der giver dem plads til at hæve
- Forvarm ovnen til 240° på damp hvis du har det i din ovn
- Hvis ikke du har dampovn sætter du en dyb bageplade i bunden
- Når ovnen er gennemvarm hælder du en sjat vand i og rundstykkerne sættes ind midt i ovnen
- Skru straks ned til 210°
- Efter 10 minutter lukkes alt dampen ud af ovnen og rundstykkerne bages færdige i 7-8 minutter
- Køl af på en rist på hulpladen og bank hulpladen lidt i bordet så rundstykkerne løsner sig