Chocolate chip cookies
Xanders favorit cookie
Opskrift
Chocolate chip cookies når de er allerbedst og allermest syndige. Disse chocolate chip cookies opflyder i følge vores søn Xander alle kravene til den perfekte cookie, de er sprøde udenpå, de smager sødt, salt og helt vidundeligt og har den perfekte kombination af chewy og gooey indre.
De er intet mindre end geniale, både fordi de smager fantastisk, er nemme at bage og dejkuglerne kan fryses ned, så en skøn plade cookies kan fremtrylles ved kærkommen lejlighed.

Chocolate chip cookies
Uimodståelige chocolate chip cookies
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 16 minutter min
Samlet tid 26 minutter min
Ret cookies, Snack
Køkken Amerikansk
Antal 12 stk
Ingredienser
- 120 gr Sukker
- 140 gr Brun farin
- 140 gr Smør stuetemperatur
- 1 stk Æg
- 240 gr Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- ½ tsk Natron
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Vaniljesukker
- 200 gr Valgfri chokolade Hakket eller chips
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æg og pisk igen
- Si mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål
- Tilsæt melblandingen til sukker/smørblandingen lidt ad gangen. Dejen skal blot samles ikke piskes sammen
- Hak chokoladen og vend den i dejen og bland godt sammen
- Kom dejen på køl minimum 1 timer. Dejen har også godt at stå på køl til dagen efter.
- Del dejen i 70 gr stykker og tril dem til kugler
- Hvis du vil gemme nogle til en anden dag puttes kuglerne i en pose og komms i fryseren
- Sæt 8 kugler på en bageplade med god afstand, da de flyder meget ud
- Bag midt i ovnene ved 175° varmluft i 16 min
- Tilpas bagetiden af hængig af ønsket konsistens. 15 min = let bløde, 16 min = almindelige 17 min = sprøde
- Afkøl på en bagerist med bagepapir
- Hvis ikke de bliver spist med det samme skal de opbevares i en lufttæt beholder