Gin Hass Dessert
Velsmagende og frugtrig cocktail forklædt som dessert
Opskrift
Hvis du er vild med cocktailen Gin Hass vil du helt sikker elske denne dessert. Da der er gin i er det en dessert der hører til på voksenbordet.
Opskriften er Fru Østergårds og lavet i smukke aflange fashion eclair forme, men jeg ejer ikke sådanna fancy forme. Min udgave er derfor lavet i en ganske almindelig silikone muffinform og det fungerede faktisk ganske udmærket. Men jeg tror nu alligevel at jeg vil ønske mig nogle fancy forme.

Gin Hass dessert
Skøn dessert der smager af den friske cocktail gin hass
Ret Dessert
Antal 10 stk
Ingredienser
Mørdej
- 175 gr hvedemel
- 65 gr flormelis
- 80 gr smør blødt
- 1 stk æggeblomme
- 1 stk lime skallen fra en hel og saften fra en halv
Gin/mango kernen
- 3 bl. husblas
- 250 gr mango brug gerne frosne
- 2 spsk citronsaft
- 5 spsk sukker
- 0,75 dl gin
Citronmousse
- 4 bl. husblas
- 0,7 dl. citronsaft
- 100 gr hvidt sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl piskefløde
- 100 gr sødmælksyoughurt naturel eller græsk yoghurt
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel, flormelis i en skål og smuldr smøret i
- Riv skallen fra limefrugten og bland i
- Saml dejen med saften fra den havle lime og æggeblommen
- Ælt sammen til ensartet dej
- Sæt på køl min. 1 time
- Rul dejen ud til tykkelse på ca 3 mm
- Udstik med den form du vil lave kagerne i
- Placer på bageplade med bagepapir og bag ved 200° alm. ovn i 10-12 min. De skal være letgyldne i kanten
- Lad bundene køle af
Gin/mango kernen
- Udblød husblassen i koldt vand i 10 min
- Kom mango, citronsaft og sukker i en gryde og giv det et opkog
- Lad det småsimre i ca. 10 min.
- Hæld den varme mangomasse i en skål og blend til en jævn grød med stavblender
- Rør den udblødte husblas ud i den varme mangomasse
- Beklæd en form med husholdningsfilm og hæld massen deri
- Stil i fryseren i min. 3 timer
Citronmousse
- Udblød husblas i koldt vand i min. 10 min.
- Varm sukker og citron igennem i en gryde til sukkeret er smeltet
- Hæld i en skål og afkøl i ca. 5 min inden husblassen tilsættes og røres ud i saften
- Lad køle til det er håndvarmt
- Rør yoghurt i den afkølede citronmasse lidt ad gange og fordel godt
- Pisk fløde og vanilje til en let skum og vend det forsigtig sammen med citronmassen.
- Hæld moussen i en sprøjtepose
Samling af kagerne
- Tag den frosne mangomasse ud af fryseren og skær i stykker der passer til den form du har valgt at lave kagerne i. Stykkerne skal støbes ind i mindten a moussekagen
- Fyld formene 2/3 del med mangomousse og tryk derefter let mangomassen ned i midten. Fyld resten af formen op med mousse.
- Skrab toppen af formen med en paletkniv, så kanterne står helt skarpt
- Stil moussekagerne i fryseren i mindst 3 timer og gerne til næste dag
- Moussekagerne tages ud af formen og pyntes eventuelt med spray, glace eller andet og placeres på mørdejbundene
- Lad kagerne tø op en times tid eller to inden servering