Det lidt mere grønne
Plantebaserede retter til den lidt mere grønne hverdag
I i løbet af det sidste år er min interessere for det plantebaserede køkken steget stille og roligt. Vi lever ikke vegansk, vegetarisk eller plantebaseret og kommer nok aldrig til helt at lægge animalske produkter og kød på hylden. Målet er¨dog som minimum at have to dage om ugen hvor aftensmaden ikke består af kød.
Der findes et utal af fantastiske plantebaserede retter derude og vi er stille og roligt i gang med at finde vores favoritter.
Jeg mener, at vi alle er ansvarlige for at gøre vores for at leve mere bæredygtigt og spare på jordens ressourcer. Dette kan gøres på mange forskellige måder og mange sidder måske med tanke om at jeg som person alene ikke kan gøre nogen forskel. Men mange bække små og laver vi alle små ændringer i hverdagen bliver det til sammen til store ændringer.
Ecolabel.dk har listet en række tips til hvordan vi alle kan hjælpe med at spare på klimaregnskabet. Dette er blot et lille udpluk.
- Forbrug mindre – det mest klimavenlige forbrug er det, der slet ikke finder sted. Tænk over hvilke madvarer der puttes med i kurven, så du dermed minimerer et eventuelt madspild. Efter jeg er begyndt at bruge en halv times tid på at planlægge ugens madplan har jeg minimeret vores madspild. Jeg lægger desuden stor vægt på at få brugt vores rester. Dette har også en positiv effekt på vores madbudget.
- Spis mindre kød – kød- og mejeriprodukter især belaster klimaet. I stedet for at spise rødt kød anbefales det at spise mere fjerkræ og fisk samt indføre kødfrie dage et par gange om ugen.
- Køb lokale råvarer- og vælg årstidens frugt og grønt – gå gerne efter lokale råvarer og årstidens frugt og grønt, hvilket er med til minimere energien der bruges på transport af varene.
Vi spiser plantebaseret et par gange om ugen og her vil du kunne finde vores yndlingsopskrifter på plantebaserede retter.