Indisk Dahl

Dette er en af mine yndlingsretter...
Opskrift

Denne opskrift på indisk dahl er en af mine absolutte favoritretter. Jeg er vild med den krydrede smag, der køles med den kolde friske raita. 

Luksus udgaven af denne ret for mig er kombinerte med hjemmelavede naan brød som kan dyppes i dahl’en og suge de gode smage til sig.

Jeg håber altid at der er rester, så jeg kan få glæden af at spise dahl igen til frokost dagen efter…

indisk dahl med raita

Indisk Dahl med raita

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret aftensmad, Hovedret
Køkken Indisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dahl

  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 2 spsk ingefær friskrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 tsk karry
  • 1 spsk spidskommen stødt
  • ½ spsk koriander stødt
  • ½ tsk kardemomme stødt
  • ½ tsk chiliflager
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 200 gr røde linser
  • 2 ds hakkede tomater

Raita

  • 2 dl græsk youghurt
  • ½ stk agurk
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Dahl

  • Varm olie og tilsæt hvidløg og ingefør, rør i ca. 1 minut
  • Tilsæt karry, spidskommen, kardemomme, koriander og chiliflager og svits krydderierne af under omrøring i ca 1 minut
  • Skyl linserne i en si og kom i gryden sammen med bouillonen og de hakkede tomater
  • Lad retten simre under låg i ca. 45 minutter
  • Rør jævnligt i gryden og tilsæt vand hvis retten bliver for fast
  • Server i skåle med raita og eventuelt hjemmebagt naan brød

Raita

  • Rør alle ingredienserne sammen og smag til
%d bloggers like this: