Afrikansk gryderet
Luk øjenen og lad dig føre til Zanzibar
Opskrift
Vil du prøve en anderledes og nem simreret er afrikansk gryderet et godt valg.
Den indbyder til smage der ikke er traditionelle i det skandinaviske køkken. Derudover er simreretter fantastiske til aftensmad, da de er hurtige at bikse sammen og derefter bare passer sig selv.
Vi spiser helst denne ret med jasminris i stedet for cous cous men det er jo en smagssag.
Afrikansk gryderet
Fantastisk antiinflammatorisk gryderet
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret aftensmad, Hovedret
Antal 4 personer
Ingredienser
- 350 gr Couscous Alternativ jasminris
- 2 stk Søde kartofler
- 5 stk Gulerødder
- 1 dåse Kikærter
- 1 stk Stort løg
- 3 fed Hvidløg
- 2 tsk Sambal Oelek
- 5 cm Frisk ingefær
- 2 spsk Peanutbutter
- 1 ds Kokosmælk
- 1 bundt Frisk koriander
- 1 spsk Paprika
- 1-2 spsk Karry
- 1 ds Hakkede tomater
- 2 spsk Peanuts
- Havsalt og peber
Sådan gør du
- Sæt vand over til cous cous eller ris
- Hak løg og hvidløg fint og steg i en stor gryde med lidt olie
- TIlsæt karry og paprika og lad simre
- Hak søde kartofler og gulerødder i mindre tern og steg med på panden
- Tilsæt en dåse kikærter og lad det stege videre
- Tilsæt en dåse hakkede tomater, en dåske kokosmælk, 2 spsk peanutbutter og sambal oelek og lad det koge op
- Smag til med chili lidt ad gange alt efter hvor stærk du og din familie vil have det
- Lad retten simre lidt
- Hak frisk koriander til toppen sammen med peanuts