Falafler

Skønne og sprøde lækkerier til pita- eller fladbrød
Opskrift

Falafler er små bomber fyldt med smag og de her er super nemme at lave. Denne gang har jeg stegt dem i olie i min æbleskivepande, hvilket for mig fungerede rigtig fint.

Vi får falafler på en af vores kødfrie dage og som oftest sammen med hjemmelavede fladbrød, en masse blandet salat og grønt sammen med en hjemmelavet hummus. Sesam dippen fra mine vietnamesiske forårsruller er også god til falaflerne

falafler

Falafler

Falafler til den kødfrie aftensmad
Forb. tid 12 timer
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 12 timer 30 minutter
Ret aftensmad, Hovedret
Antal 32 stk

Ingredienser
  

  • 400 gr Tørrede kikærter
  • 2 håndfulde Persille Finthakket
  • 2 stk Løg Finthakket
  • 4 fed Hvidløg Finthakket
  • 4 tsk Stødt koriander
  • 4 tsk Stødt spidskommen
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Kartofler Kartofler og revet og alt vand klemt fra
  • 3 stk Æg
  • 4 spsk Rasp Eventuelt mere hvis farsen er for våd
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ stk Citron
  • Fritureolie

Sådan gør du
 

  • De tørrede kikærter sættes i blød 12-24 timer. Skift gerne vand undervejd og skyl grundigt inden brug
  • Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocesser og blend til farsen har en ensartet konsistens
  • Hvis du synes farsen er for våd kan du tilsætte mere rasp eller eventuet lidt hvedemel
  • Lad farsen hvile og samle sig
  • Form runde falafler og steg i olie til de er sprøde
  • Steg enten i en gryde med fritureolie eller steg dem enkeltvis i olie i din æbleskivepande
  • Server f.eks falalflerne med pitabrød eller fladbrød sammen med salat og hummus
%d bloggers like this: