Vietnamesiske forårsruller
Masser af grøntsager rullet i rispapir
Opskrift
Dette er den absolut største favorit for os alle blandt opskrifterne fra det grønne plantebaserede køkken.
Det er en fantastisk måde at få masser af grøntsager på og for os voksne spiller sesam dippen (tahin dressingen) en meget stor rolle. Den er virkelig suværen.
Forårsrullerne kan serveres alene men med 3 sulte drenge i huset supplerer jeg med en omgang fuldkorns nudler og dertil soya og sød chili sauce.

Vietnamesiske forårsruller
Den mest fantastiske måde at spise grønsager på
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret aftensmad, Hovedret
Køkken Vietnamesisk
Antal 4 personer
Ingredienser
Forårsruller
- 1 pk Rispapir á 10 stk
- 3 stk Gulerødder
- 1 stk Rød peberfrugt
- 1 stk Avocado
- ½ stk Mango
- 1 bundt Forårsløg
- 1 håndfuld Babyspinat
- 1 bundt Persille
- ½ stk Agurk
Sesam dip
- 4 spsk Tahin
- 4 tsk Soya sauce
- 3 tsk Sesamfrø
- 3 spsk Vand
- 1 spsk Citronsaft
- 3 spsk Sesamolie
- 1 fed Hvidløg
- ½ tsk Chiliflager
Sådan gør du
Forårsruller
- Skyl alle grøntsagerne
- Skær alle grøntsagerne ud i lange strimler og hak persille
- Hæld kogende vand i tallerken eller pande, lad det køle lidt og læg derefter 1 stk rispapir i vandet til det bliver blødt
- Fald det bløde rispapir ud på viskestykke eller sølvpapir
- Tilsæt fyldet som lange strimler
- Fold siderne og rul stramt
- Fortsæt med al rispapir
- Halver rullerne
Sesam dip
- Bland alle ingredienserne til dippen og server sammen med forårsrullerne