Halloween pølsehornsfingre
Lav fingre, lav spøgelser, lav mumier...
opskrift
Vores drenge (og Martin :-)) elsker pølsehorn, så hvorfor ikke også lave lidt Halloween sjov ud af yndslingsdejen til pølsehorn.
Det er fantsisk kun fantasien der sætter grænser for hvordan de skal se ud, de kan laves som pølsehornsfingre eller som mumier eller hvadmed at rulle dejen ud og lav indbagt minipizzaer med græskar snit..??
Pølsehornsfingre eller mumier
Forb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Ret Bagværk
Antal 24 stk
Ingredienser
- 1 1/4 dl mælk
- 25 gr gær
- 1 stk æg
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 50 gr blødt smør
- 325 gr mel
- 12-14 stk pølser
- 24-28 skiver sorte oliven
- 1 stk æg og mælk til pensling
Sådan gør du
- Varm mæælken og opløs gæren her
- Tilsæt æg, sukker, salt og smør og bland godt
- Ælt mel i lidt ad gangen til dejen er smidig og slipper skålen
- Dæk med film eller pose og lad hæve i 45 minutter
- Forbered pølserne hvis du vil lave mumier. Skær en slidse i den ene ende til ben og to slidser midt på til arme
- Ælt dejen igennem og del i to
- Læg den ene portion dej under et fugtigt viskestykke
- Rul den anden del ud til et par mm tykkelse pg skær i smalle striber ca 4-5 mm brede
- Hold de strimler du ikke arbejder med fugtige
- Begynd at vikle nedefra om først det ene ben og så de andet fortsæt resten af kroppen. Afslut med hovedet og vikl rundt om øjnene så oliven holdes på plads
- Fortsæt til du har lavet alle dine mumier dæk med et vådt viskestykke og lad hæve 30 minutter
- Opvarm ovnen til 220° almindelig ovn
- Hvis du vil lave heksefingre skærer du lidt af den ene ende så det ligner en negl og folder dej rundt om pølsen og former som finger
- Lad hæve 30 minutter
- Pensle dine brød med æg og mælk og bag i ca 12 minutter
- Læg et fugtigt viskestykke over mens de køler af på en rist