Halloween top til cupcakes

Indbagt kagemotiv - kun fantasien sætter grænser
Opskrift

Som halloween top til dine cupcakes, kan du vælge at lave disse indbagte kagemotiver, eller du kan lade dig inspirere til at designe dit eget mønster og eksperimentere med farver også.

Så længe du holder dig til rettesnorene i opskriften, kan motiverne udformes præcist som du har lyst til.

Toppen smager skønt af vanilje og giver et ekstra pift til din cupcake

Indbagt kagemotiv

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Bagværk, Dessert, tradition
Antal 12 stk

Ingredienser
  

Skrivedej

  • 45 gr smør blødt
  • 45 gr flormelis
  • 1 stk æggehvide
  • 1 tsk mørk kakao
  • 45 gr hvedemel
  • sort pastafarve

Kagedej

  • 100 gr smør blødt
  • 100 gr sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 stk æggehvider
  • ½ dl kærnemælk eller yoghurt
  • 100 gr hvedemel

Sådan gør du
 

Skrivedej

  • Rør smør lyst med flormelis
  • Tilsæt hvide og sort pastafarve
  • Bland kakao og hvedemel og sigt det i dejen
  • Rør det hele godt sammen
  • Fyld dejen i en sprøjtepose med tyl på ca 2 mm
  • Tegn din skabelon - husk den bliver spejlvendt
  • Klip bagepapir så det passer til bunden af din form
  • Placer bagepapir over skabelon fastgjort på bordet og fastgør bagepapir
  • Tegn motivet/motiverne op med skrivedejen og fjern huller med en kødnål
  • Sæt motivet i frysen mindst 30 minutter mens du laver den lyse kagedej

Kagedej

  • Varm ovn til 175° (almindelig ovn)
  • Rør smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Bland æggehvider med kærnemælken og tilsæt til smørblandingen og pisk
  • Sigt hvedemel og bagepulver sammen og vend i dejen
  • Tag motivet ud af fryseren og læg det i bunden af din form, fordel den hvide dej over og glat ud
  • Bag i nederste tredjedel af ovnen i ca 16 min
  • Efter bagning drysses overfladen med lidt siukker. Læg et rent stykke bagepapir over og derefter et hårdtopvredet viskestykke samt et skærebræt
  • Vend kagen om så motivet er opad. Læg hårdtopvredet viskestykke henover og lad kagen afkøle et par minutter inden du forsigtigt trækker bagepapiret af
  • Dæk til og sæt i fryseren igen til den er fast
  • Udstik herefter i ønsket størrelse der passer til dine cupcakes
%d bloggers like this: