Heksefingre

Klamme, blodige heksefingre
Opskrift

Hvert år til Halloween pynter vi huset op og byder inden for til gys og gru. Nabolagets børn kommer forbi for at “Trick or treat’e” og en af de tilbagevendendeserveringer er disse lækre heksefingre. De smager lige så himmelsk som de ser gyselige ud.

Dejen kan også farves i f.eks grøn så de ligner monsterfingre i stedet for. 

Når man lige har fået styr på håndelaget i udformningen er de ganske nemmer og meget hyggelige at lave.

Heksefingre

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Bagværk, cookies, tradition
Antal 36 stk

Ingredienser
  

Til dejen

  • 200 gr smør blødt
  • 200 gr sukker
  • 1 stk æg stort
  • 430 gr hvedemel + ekstra til æltning og udrulning
  • 1,5 spsk vaniljesukker

Til dekoration

  • 30 stk mandler smuttede og halve
  • 4 spsk hindbærmarmelade
  • 2 spsk kakaopulver

Sådan gør du
 

  • Smør og sukker blandes sammen i en skål
  • Tilsæt æg og vanilje og rør rundt
  • Tilsæt sigtet mel lidt ad gangen
  • Ælt dejen sammen
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg på køl i 1,5 time
  • Når dejen har hvilet tager du den ud af køleskabet (eventuelt lidt ad gangen) og ruller den ud som men lang pølse i fingertykkelse
  • Skær ud i længer der passer med en finger og form fingrene med knoer og tryk dem lidt flade foran
  • Lav en lille fordybning hvor neglen skal sidde og sæt en lille klat hindbærmarmelade og en mandel oven på. Tryk lidt til så mandlen sidder fast
  • Lav fingerrynkerne på knoerne med en skarp knis
  • Varm ovnen til 190° varmluft
  • Bag fingrene i ca. 15 minutter til de er lysebrune
  • Lad kagerne afkøle og pensl leddene med kakaopulver

Noter

Denne opskrift kan bruges til almindelig udstiks småkager såsom R.I.P småkager hvis vi skal blive i Halloween temaet
%d bloggers like this: