B & B drømmen,  Café drømmen,  Indretning,  Ombygningen,  Shelter drømmen

Hvad vi drømmer om på gården…

Pengene er små, men drømmene er store.

Når man køber et nedlagt landbrug på lige under en tønde land med et stuehus på 150 kvm og 4 udhuse/staldbygninger på sammenlagt 799 kvm, er der nok at gå i gang med og masser af muligheder.

Vi drømmer stort, og det må tage den tid det tager, da store drømme typisk også kommer med store omkostninger. Der er nogle ting, som vi skal tage fat i fra starten og derefter kan vi gå videre med ønskesedlen.

Hovedhuset 1. omgang

Først og fremmest skal vi have skiftet det gamle oliefyr ud med en anden varmekilde, derefter skal begge endegavle i stuehuset repareres og mures op på ny. De nuværende ejere er ikke kommet helt i mål med et nyt badeværelse i stuehuset, det skal vi også have færdiggjort.

Derudover skal huset males og klargøres til udlejning forhåbentlig fra 1. april 2021

Shelterplads

På en skyggeplet under smukke træer vil vi lave en shelterplads. Pladsen skal bestå af 6 2-personers shelters placeret i en cirkel omkring bålstedet. Vi ønsker at opsætte en overdækket grillplads med adgang til vand. Derudover etableres udendørs toilet- og badeforhold i tilknytning til shelterpladsen. En vindgenerator kan producere strøm til en ladestation.

Planen er at leje shelterne ud hele året rundt. I starten vil vi tilbyde salg af grillpakker til aften og morgenmadspakker i weekenderne. Lejer man et shelter i hverdagen vil der i starten ikke være mulighed for tilkøb af mad.

Bed & Breakfast

Gården huser i dag det store kræmmermarked Kræmmergården, som de nuværende ejere har drevet i de sidste 20 år. Kræmmermarkedet er beliggende i to sammenbyggede stalde/udhuse. Vi vil istandsætte en stor del af de bygninger til Vesterskovgårdens Bed & Breakfast.

Vores Bed & Breakfast skal bestå af 5 værelser og en familieferielejlighed. De 5 værelser vil have adgang til bad og toilet på gangen, på enkelte værelser vil der muligvis blive sat en lille vask op. Der vil desuden være adgang til microovn, elkedel og lignende. Morgenmaden serveres i morgenmadsstuen, der også kan bruges til fællesrum og spiseplads efter kl. 17.00. Ferielejligheden vil være indrettet med eget toilet og bad samt lille fuldtudstyret køkken. Vil vi tilbyde tilkøb af morgenmad samt eventuelt tilkøb af hjemmelavede microovnsretter til den nemme og hurtige aftensmad.

Vi vil etablere en udendørsterrasse/svalegang mod vest, så vores gæster kan nyde udsigten mod vigen, mens de drikker deres morgenkaffe eller nyder et glas koldt rosé.

Da der er mange cykelentusiaster i området, som vi håber vil tage en overnatning hos os på deres cykeltur, vil vi lave en vaskestation til cykler samt mulighed for aflåst cykelopbevaring.

Værelserne i vores Bed & Breakfast skal udlejes til turister i området og til de lokale ved behov for ekstra sovepladser. Vi vil tilbyde udlejning af vores faciliteter til eventfirmaer o.lign. Ideen er at skabe et idyllisk fristed for store og små i hjertet af Mols Bjerge, hvor man kan komme tæt på naturen og opleve friheden på landet. Og alle er velkomne hos os..

Drømmehaven

Gården har en fantastisk frugthave fyldt med æbler, pærer, blommer og kirsebær. Under trækronerne af disse skønne træer finder vi vores drømmehave. I drømmehaven kan man nyde en kop kaffe og et stykke kage. Det er også planen, at man på sigt kan købe picnickurve inkl. picnictæppe som kan nydes i drømmehaven – og ja man må naturligvis gerne nuppe et æble fra træerne 🙂

Café Cookies & Dreams

Vi ønsker at lave en gårdcafé med lækre udeområder tilknyttet vores Bed & Breakfast. Vi vil istandsætte en af de gamle stalde til gårdcafé, der skal have åbent for turister, lokale, Bed & Breakfast gæster og andet godt folk som f.eks. kommer forbi for at besøge kræmmermarkedet. Cafélokalet skal desuden kunne lejes ud til private fester, såsom bryllupper, barnedåb, fødselsdage, teambuilding, events o. lign.

Vi vil afholde open mic aftner, spilleaftner og meget andet. Caféen skal invitere lokale, turister og kaffetørstige inden for og give dem muligheden for at slukke tørst og sult i smukke naturskønne omgivelser på en af de to tilhørende terrasser eller inden for i det hyggelige cafélokale. Vi ønsker at lave live-musik aftner og andet kulturelt der kan give liv til området. Mere liv og aktivitet i området vil også være bidragende til en øget turismetilstrømning, som er en tilsigtet positiv sideeffekt for egnen generelt. Fra caféen sælges også picnic kurve, der kan nydes i den nærliggende frugtplantage. Det vil også være muligt at bestille brød og kager til afhentning i caféen.

Orangeri, hønsehus, bistader og køkkenhave

Et af vores store ønsker og mål for livet på gården er at blive så selvforsynende som muligt. Vi vil derfor etablere en stor køkkenhave med tilhørende stort drivhus/orangeri.

Vi har på nuværende tidspunkt 6 høns i haven, men planen er, at vi skal have en større hønseflok og egen hane. Hønsene skal have et stort hønsehus og tilhørende hønsegård.

Vi vil gøre vores for bierne og vil have bistader, sørge for krokusser og stort område med vilde blomster. Vi har brug for bierne til vores køkkenhave og frugttræer og bierne har brug for os til at sørge for steder at yngle og overvintre samt mad.

Udendørs spa og sauna

I nærheden af Bed & Breakfast og Shelterpladsen drømmer vi om et udendørs spa og en sauna

Kæmpekanier, klappe grise, minigeder og alpaca’er

Vores drenge drømmer om alpaca’er og vi ved allerede nu, at den ene skal hedde Laila… I nærheden af cafeén vil vi have forskellige klappedyr såsom minigrise, minigeder og kaniner. Hvad vi ender med må tiden vise – lige nu drømmer vi bare…

%d bloggers like this: