Franskbrød

Mit allerbedste franskbrød til alle lejligheder
Opskrift

Dette franskbrød er skønt, luftigt med an blød og lækker krumme og en stor favorit i vores hjem.

Franskbrødet kan serveres til morgenmad, som eftermiddagssnack, komme med i madpakken eller være en del af menuen til julefrokosten eller påskefrokosten. 

Det inviterer til nutellamadder, madder med smør og pålægschokolade eller yndslingsmarmeladen.

Franskbrød

Luftigt, smagsfuldt og lækkert franskbrød
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 50 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Bagværk, Tilbehør
Antal 1 brød

Udstyr

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 25 gr gær
  • 400 gr hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 35 gr smør meget blødt

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og kom i røremaskinens skål
  • Tilsæt gær og rør ud, lad hvile et par minutter
  • Bland mel, salt og sukker og ælt i dejen - ca. 10 min på røremaskine
  • Tilsæt smør og ælt yderligere 3 minutter
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hvile ca. 20 min
  • Drys lidt mel på bordpladen og hæld dejen ud
  • Træk dejen lang og fold den sammen som en wienerdej
  • Vend dejen en kvart omgang og gentag
  • Træk nu dejen ud til længden på din brødform og læg dejen i
  • Pensl med vand og lav et sit på langs i brødet
  • Drys med majsgryn. sesam, birkes eller andet
  • Dæk med husholdningsfilm og lad dejen hæve 30 min
  • Bag ved 200° varmluft i ca. 25 min.
%d bloggers like this: