Pull-apart brød

Hvidløgsbrødet der slår købebrødet med lange baner
Opskrift

Pull-apart brød er et af mine nye yndlingsbrød. Det er hyggeligt, det er lækkert, det er velsmagende og det er nemt at bage.

Vores søn Bastian mener at dette brød passer ind i aftensmaden hver aften 🙂

Opskriften her er med hvidløg og ost men mulighederne er uendelige, så prøv med chili, paprika, pizzakrydderi og hvad du ellers har på krydderihylden.

Pull-apart brød

Pull-apart brød med hvidløg og ost

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 25 gr gær
  • 1 dl mælk lunken
  • 50 gr smør blødt
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 2 stk æg
  • 6 dl mel
  • 1 stk æg til pensling

Hvidløgs og ostesmør

  • 100 gr smør
  • 75 gr ost
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk hvidløgspulver eller 1 fed frisk hvidløg

Sådan gør du
 

Dej

  • Gæren røres ud i den lune mælk
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt
  • Stil til hævning i 1 time overdækket med husholdningsfilm
  • Del dejen i 22 stykker

Hvidløgs- og ostesmør

  • Smelt smørret og bland resten af ingredienserne i
  • Bland dejstykkerne i hvidløgs- og ostesmørret
  • Beklæd en springform med bagepapir og sæt stykkerne deri
  • Efterhæv 20-30 minutter
  • Bag ved 200° i ca 15 min
%d bloggers like this: