Halloween

De (u)hyggeligste opskrifter til din Halloween fejring

Halloween – Den amerikanske skik der er blevet taget godt i mod blandt danske børn og barnlige sjæle. Halloween fejres d. 31. oktober og børn og voksne klæder sig ud og rasler ved naboernes døre med ”trick or treat” (slik eller ballade – altså vi driller hvis ikke vi får slik)

Den oprindelige keltiske skik handlede om, at man fejrede sommerens afslutning og at høsten var i hus. Ifølge overtroen var det på denne ene aften, hvor med festen symboliserede at man gik den mørke tid i møde, muligt for de døde at færdes på jorden blandt de levende. Så for at holde de døde væk skar man lygter ud i roer og græskar, så man kunne lyse mørket op.

Senere tog kirken skikken til sig og aftenen bliv til allehelgensaften ”All Hallows Eve” – en aften tilegnet alle helgener.

Vi skærer lygter af græskar og bruger kerne og fyld til lækre snacks og kager. Vi bager ulækre heksefingre, mumieminipizzaeer og andre (u)lækre ting og sager.

For os handler det om en tid med hygge og samvær der afsluttes med uhyggelig udklædning og oppyntning af huset inde børnene rasler i byen.

 

SPISELIG HALLOWEEN SKÅL
Halloween småkager
Halloween cupcakes
Halloween muffins
Heksefingre
Græskarkage med spøgelser
Pølsehornsfingre
Klamt farsbrød
Indbagt kagemotiv
Marengs spøgelser
%d bloggers like this: